Информираме ви за влязло в сила Разрешение за строеж №95/14.04.2021

Публикации

Нова еко инициатива обогатява кв. Гагарин с дървета и декоративна растителност

По инициатива на кмета Стоян Алексиев и „Сити Пропъртис зелените площи на квартала ще се превърнат в още по-приятно място за отмора и прекарване на време навън.

През есента на миналата година в квартал Гагарин със съдействието на администрацията на район „Северен“ и „Сити Пропъртис“ ЕООД бяха поставени нови къщички за книги на специално определени за това места. Те бързо станаха притегателно място за малки и големи и мнозина се възползваха от възможността да заемат интересно четиво и после да го върнат или заменят с друго.

С настъпването на пролетта и събуждането на природата продължават инициативите на районната администрация и Сити Пропъртис по облагородяването на квартала и превръщането на зелените зони в желано място за отдих и срещи с приятели.

В зелените пространства на ул. Борба и ул. Милеви скали бяха засадени дръвчета от видовете: червен дъб, явор, ясен, офика, липа, ликвидамбър, лириодендрон, бреза, а цветните алеи ще се обогатят с рози, туя смарагд, ивонимус, лавровишна и др. Общо 90-те растителни вида, предоставени от Сити Пропъртис, отговарят на броя на апартаментите в новия жилищен проект на компанията.

„С тази инициатива целим да популяризираме грижата към зелената екосистема на нашия град и да покажем с личен пример, че всяка малка крачка е важна!“ – коментират от офиса на Сити

Обещават, че няма да приключат с инициативите и с голяма отговорност приемат като мисия подобряването на градските условия и превръщането на Пловдив в най-доброто място за живот.

 

 

City White – Нов дом без уловки

Кратки съвети към купувачите на ново жилище – Част II

Симона Стехова, мениджър „Продажби“ в „Сити Пропъртис“ ЕООД

Последната година и все още продължаващата Covid пандемия ни подтикна да преосмислим значението на думата дом. Стремежът към собствено жилище и пространство, в което да се чувстваме сигурни заедно с нашето семейство, е все по-актуален. Апартаментът вече не е само кътчето, в което градим своите взаимоотношения с най-близките до сърцето ни хора, но и офис, класна стая, фитнес и място за събиране с приятели и зона за забавления. Концентрирането на толкова дейности на сравнително ограничена площ коренно преобрази начина, по който подхождаме при избора на нов дом.

В първата част по темата вече сме ви дали насоки за някои важни детайли като избора на инвеститор и качество на изпълнение на сградата и сега продължаваме да ви улесняваме с още специфики в мисията по откриването на перфектния дом.

Преди да пристъпите към процеса на търсене, е от значение да подредите лично за себе си по степен на важност критериите за избор на подходящо място за живеене. Имайте предвид, че много рядко може да намерите на пазара това, което на 100% да отговаря на индивидуалните изисквания. Когато вече сме откроили, с кое можем да направим компромис и с кое – никога, много по-лесно ще отсеем интересните локации с потенциал да се превърнат в така мечтания дом.

Вторият ни съвет е да предвидите достатъчно време за запознаване с предложенията на различните инвеститори и агенции. Проучете добре не само сградите, но и жилищния район, тъй като инфраструктурата е от не по-малко значение, когато оценяваме удобствата на даден апартамент. Дори може да потърсите информация и от евентуалните си съседи за положителните и отрацателните страни на квартала. Както вече сме ви съветвали, внимателно изберете на кого да се доверите за помощ, залагайте на личните срещи и впечатления при огледи.

Въпреки че сте се спрели на конкретен район, не пропускайте да разгледате и други оферти, за да не изключите някоя отлична възможност като разпределение и качество, за сметка на комфортния периметър. При избора на квартал не забравяйте да проучите добре и перспективите за развитието му. Обсъдете с инвеститорите какви са плановете за междужилищните пространства. Отстоянието до евентуални съседни сгради не е за пренебрегване, защото темата с презастрояването все още е на дневен ред, особено в големите градове. Разучете близостта до транспортни възли, големи магазини, удобни и препоръчвани детски и учебни заведения. Макар и наглед да нямат пряка връзка с жилището, което ще купувате, тези детайли допринасят много за стойността му не само в сегашния момент, но и в бъдеще.

С пространството и светлината е свързан и следващият ни съвет при избора на нов дом. Изложението донякъде е въпрос на лично предпочитание, но е и от значение при разходите за отопление например. Ориентираните на юг жилища, заедно с посоките юг-югоизток и юг-югозапад, са най-предпочитани от бъдещите новодомци. Тези пространства са по-топли и по-светли, но при тях обикновено през летните месеци е задължително да имате варианти за охлаждане и засенчване като плътни щори и климатична инсталация. Не е за подценяване и връзката между изложение и етаж.

Ако сте се ориентирали към район, сграда и инвеститор, то е време да разгледате в детайли плана на жилището, което имате желание да превърнете в свой дом. Тук важни са не само броят и размерът на помещенията, но и възможността за преустройство и потенциал за многофункционални промени. От изключително значение е да има собствено кътче за всеки член от семейството, особено в контекста на „повече време вкъщи“.
При изчисляване площта на жилището и бъдещи разходи по него не забравяйте да обърнете внимание на общите части и сумата за тяхната поддръжка. От размера им зависи с колко гласа собственикът има право да участва в Общото събрание на етажната собственост и каква сума трябва да отделя.

Очаквайте следващите ни публикации по темата строителство и избор на нов дом.

 

 

Фотоконкурс „Коледа 2020“

На 22.12.2020г. в офиса на „Сити Пропъртис“ ЕООД бяха връчени наградите от Фотоконкурс „Коледа 2020“ на тема – „Магията на светлините – моята коледна украса“, проведен във Фейсбук страницата на компанията – https://www.facebook.com/citypropertiesltd

Ето и печелившите:

I място – Антон Жеков – Мъжки часовник Smart Watch Garmin Vivoactive 3 със събрани 164 like.

 

II място – Диана Желева – Екшън камера Acme VR30 360 със събрани 139 like.

III място – Анди Михайлов – Раница Deuter Up Stockholm със събрани 121 like.

ИЗВЪНРЕДНА НАГРАДА – Теодора Моллова – Garmin Watch Vivomove/Vivoactive.

Наградите връчи Симона Стехова – Мениджър „Продажби и маркетинг“.

Благодарим на всички, които се включиха в конкурса!

 

 

Фотоконкурс „Коледа 2020“

 

Тема – Магията на светлините – моята коледна украса.

 

Условия за участие:

 1. Прикачете снимка в коментар под публикацията във фейсбук страницата на „Сити Пропъртис“ ЕООД – https://www.facebook.com/citypropertiesltd
 2. Всеки участник може да участва с максимум 3 снимки.

 

Продължителност на фотоконкурса

 1. Начална дата – 05.12.2020
 2. Крайна дата – 20.12.2020 в 12:12h

 

Награди

I наградачасовник Garmin Watch Vivomove / Vivoactive

Smart Watch Garmin Vivomove 3S Rose

Функции – Oled touchscreen, GPS, Bluetooth, Пулсомер, Крачкомер,  известия за обаждания и съобщения, следене на съня, изминато разстояние и изгорени калории

или

Smart Watch Garmin Vivoactive 3

Функции – Lcd touchscreen, GPS, WLAN, Bluetooth, Пулсомер, Крачкомер, известия за обаждания и съобщения, следене на съня,  изминато разстояние и изгорени калории

 

II награда  – Екшън камера Асме VR30 360

Екшън камера Асме VR30 360

Функции – 360 градусов ъгъл на заснемане, режим на фотоапартат, LCD дисплей, резолюция на снимките –   3008х1504, батерия – до 100 минути.

 

III награда –  Раница – Deuter – UP – Stockholm

Раница – Deuter – UP – Stockholm

Стилна и функционална раница с обем от 22 литра, свалящи се кръстен и гръден ремък. Направена е по технология за опазване на околната среда по строгите изисквания на bluesign®.

 

Технически изисквания към снимките

 • Снимките трябва да са в дигитален формат и по желание на автора, да имат заглавие и/или кратък текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката – до 500 знака.
 • Допускат се следните допълнителни обработки на снимката:
  – обработка на яркост и контраст;
  – изостряне на изображението;
  – прекадриране на снимката.

Допускат се фотоколажи, както и снимки, които са ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики.

 

 1. Правила за оценяване
 • Снимките с най-много „like“ във facebook публикацията ще бъдат номинирани  съответно на първо, второ и трето място според броя харесвания. Гласуването за качените снимки ще  става от 05.12.2020 до – 20.12.2020 в 12:12h.
 • Обявяването на победителите във фотоконкурса на „Сити Пропъртис“ ЕООД ще бъде на 21 декември 2020 г..

Имената им ще бъдат публикувани  във  https://www.facebook.com/citypropertiesltd

Наградите ще бъдат връчени в офиса на „Сити Пропъртис“ ЕООД при спазване на всички противоепидемични мерки на 22.12.2020  в 12:20.

За информация може да се свържете с нас на:

 • 0877 277 956 – Любомира Перилова, офис асистент в „Сити Пропъртис‘ ЕООД
 • photo@city-bg.com

 

 

Библиотеки на открито радват посетителите в две зони за отдих в кв. „Гагарин”

12.09.2020г.

Инициативата е на кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев и „Сити Пропъртис” ЕООД

Нови къщички за книги радват жителите на район „Северен“. Свободните библиотеки са разположени в парка до детските площадки на ул. „Борба“ и на ул. „Милеви скали“, зад СОУ „Никола Вапцаров“.

От тези своеобразни библиотеки на открито всеки може да вземе книга и след като я прочете, да я върне в „Библиотеката“. Може и да остави своя книга.

„Тук са от две седмици. Когато дойдем с децата в парка, те си избират книжка и заедно четем с удоволствие”, разказва майка, довела двама малчугани на детската площадка на „Борбите“.

„Първоначално заредихме „къщичките“ с интересни книги за най-малките, включихме и такива с игрови елементи и познавателна история. На следващия ден, когато минах да ги видя, в тях вече имаше оставени нови книги. Хората от квартала явно харесаха инициативата и вече се намират четива за всички възрасти. Ще подкрепяме всяка подобна инициатива на районната администрация”, коментира Симона Стехова – мениджър „Продажби“ в „Сити Пропъртис“ ЕООД.

Инициаторите се надяват, че живеещите в кв. „Гагарин” ще прекарат приятни мигове с предоставените книги, ще опазят направеното с любов и ще го обогатят.

 

 

„Сити Пропъртис“: Бул. „Северен” тепърва ще концентрира около себе си активен инвестиционен процес

03.04.2019г.

 

Симона Стехова, мениджър „Маркетинг и продажби“ на фирма „Сити Пропъртис“ ЕООД

– Г-жо Стехова, строителството на бул. „Северен” ли стана причина за изграждането на „СИТИ ХОУМ”?

– И да, и не. „Сити Пропъртис“, компанията инвеститор в „СИТИ ХОУМ“, е собственик на имота много преди да се заговори за строителството на булеварда. Самият имот се намира в кв. „Гагарин”, който се оценява от нас, а вече и от нашите клиенти, като един от добрите квартали за инвестиция в такъв тип жилищни проекти. В последните години той се очертава като една от най-тихите и спокойни локации в града. Естествено строителството на булеварда ускори нашите инвестиционни планове. Бул. „Северен” тепърва ще концентрира около себе си активен инвестиционен процес в различни жилищни и търговско-обслужващи проекти.

– „Сити Пропъртис“ ЕООД развива иновативни проекти в сектора на недвижимите имоти. Коя е водещата Ви стратегия при взимането на инвестиционните решения и успешната им реализация?

– „Сити Пропъртис“ е създадена през 1992 г., като компания за инвестиции и управление в сектора на недвижимите имоти. Малко са българските компании в сектора с такава история. Не всичко е вървяло гладко през тези години. През 2017 г. трябваше да стартираме инвестиция в складово-търговска база върху 9 дка собствен терен в “Северна индустриална зона”, предхождана от изготвянето на Подробен устройствен план.

След 2-годишно ходене по мъките с изготвянето на ПУП-а, проектът отиде в кошчето за боклук.

Цитирах нагледен пример как добри намерения не могат да се реализират успешно поради административни спънки. Но да се върна на конкретния Ви въпрос: първо, това, към което ежедневно се стремим е да изпреварваме темпа и преодоляваме предизвикателствата на времето, в което живеем. И второ – за нас 12,00 часа не е 12,05 часа.

– Да разбирам ли от цитираният от Вас пример, че виждате проблеми в работата на общинската администрация, свързана с регулирането на строителните инициативи?

– В конкретния случай – да. Но ние сме я затворили тази страница. Сега сме концентрирани изцяло върху завършването на „СИТИ ХОУМ“, който е вече с Акт 14, и обсъждаме няколко добри възможности за изграждане на жилищни сгради в различни квартали на Пловдив.

– Не Ви ли притеснява строителната експанзия в града и мислите ли, че новостроящите се площи ще задоволят търсенето на жилища?

– Не само че не ни притеснява, а ни радва. През последните 2-3 години се появиха изцяло нови квартали в града, където болшинството сгради са с много високо качество – до МОЛ Пловдив, парк “Отдих и култура”, комплекси от еднофамилни къщи в кв. “Беломорски” и „СИТИ ХОУМ“ естествено. Ако посетите някой град и не виждате работещи кранове, строителна техника и скелета, значи този град е мъртъв. Има много примери. Тази строителна активност показва, че инвеститорите вярват в потенциала за развитието на Пловдив и рискуват своят капитал, за да са част от това развитие. А потенциалът на Пловдив е огромен. Този град ще привлича все повече със своята древна история, перфектна локация, с многообразна култура, с млади и образовани хора. Давам Ви конкретен пример: в „СИТИ ХОУМ“ имаме чуждестранни купувачи, които инвестират във втори дом. Как ще се развият тези процеси и каква ще е цикличността на търсеното и предлагането на жилищни и други имоти, никой не знае със сигурност. Гадатели много – все някога ще налучкат.

– Пазарът на имоти е доста динамичен напоследък. Кое е водещо за клиента, когато избира да влезе в нов дом?

– Действително пазарът стана много динамичен през последната година. Инвеститорите предлагат все по-високо качество на строителство, влагат по-скъпи материали, обръщат все по-голямо внимание на детайлите, за да привличат купувачи. Създава се много силна конкуренция. Все още не е ценова, но и това може да очакваме в бъдеще. Най-вече при проекти, които не отговарят на новите тенденции или са с ниско качество на изпълнение. Друг много важен момент е, че профилът на купувача търпи постоянна промяна и за инвеститорите ще става все по-трудно да таргетират своите проекти към определена социална или възрастова група. Промени се съотношението в търсенето на двустайни, тристайни и многостайни апартаменти. Търсят се нови жилища с частична завършеност на бани, подове и др. Купувачите в активна възраст задължително търсят осигурено паркиране. Локацията, инфраструктурата: социално-битова, транспортна, образователна, както и опитът на инвеститора и строителя си остават водещи фактори при избора на нов дом.

– Стана ли по-взискателен купувачът на жилища напоследък – какви са впечатленията ви? Кои детайли имат значение за него при покупката на нов дом?

– Много взискателен. И много информиран. Вече наред с въпросите каква е изолацията и дограмата клиентите питат: какви са оптичните кабели, къде е вътрешното тяло на климатика, защо контактите не са с 10 см по-нагоре. И имат пълното право.

Очаквайте много изненади в следващия ни проект „City White“.

 

 

City Home – нов дом без уловки

21.03.2019г.

Кратки съвети към купувачите на ново жилище – част I-ва

Симона Стехова, мениджър „Продажби“ в „Сити Пропъртис“ ЕООД

Собственият нов дом винаги е бил и ще бъде една от първостепенните мечти в живота на всеки. Намирането му обаче, вместо положителна емоция, нерядко се оказва „тежка работа”, най-често изпълнена със стрес, негативни преживявания, загуба на време и множество излъгани очаквания.

Бихме желали да прочетете внимателно съветите ни по темата!

Първото, на което трябва да обърнете внимание е предпочитаният район за живеене или инвестиране. Обмисляйте в перспектива! Колкото и да ви убеждават, че „поляните“ на тихо, спокойно и комуникативно място са „топ локацията“ в Пловдив, когато повисите всяка сутрин и вечер в трафика на 10-ина светофара или пред жп-прелез, неминуемо ще се усъмните дали сте направили най-точният избор.

Следващата ни препоръка е да проучите внимателно посредническата агенция и инвеститора. Много са публичните източници на информация за всяка компания. Потърсете кога е създадена, какви проекти е изпълнила, отзиви от клиенти и контрагенти. Ако не намерите нищо или прекалено малко, инвестицията ви е в риск.

Не е задължително да търсите директен контакт с инвеститора. Гледайте на агенциите за недвижими имоти като част от целия инвестиционен процес. Лоялните агенции могат да договорят по-добри условия за вас. Ще ви консултират за цени, локация, договори с инвеститорите, преговори за финансиране и всяка необходима информация.

След първоначалния етап на избор на локация, инвеститор и агенция обърнете внимание и на някои важни детайли, които касаят конкретното жилище.
Поискайте от агенцията или инвеститора да се запознаете с проектната документация. Там има всичко: чиста площ на апартамените, разпределение и брой апартаменти на етаж (повече от 6 са само в хотели и общежития), височина на апартаментите, големина на терасите (да са по-широки поне от номера на обувките Ви).

Избирайте помещения с правилни форми. Те са подходящи за разнообразни интериорни решения, без да трябва да влагате допълнителни средства в сложни дизайнерски измислици, за да напаснете дивана в чупката до колоната.

Интересувайте се от качеството на дограмата, вратите, дебелината на топлоизолацията на сградата, как са изпълнени общите части, големината на избени/складови помещения (не всичко временно ненужно можем да съберем на терасата).

Най-често срещаната грешка по време на избора е неглижирането на покрива на сградата. Това, че сте си харесали апартамент на втория етаж не означава, че не е ваша работа какво се случва на покрива. Пише го в Закона за етажната собственост. В 21-ви век звучи смешно и нелепо да коментираме „покривът протече“. От многото варианти за елиминиране на този „проблем“, нашият технически отдел избра следното решение: Два слоя течна хидроизолация, монтажно лепило на гребен, топлоизолация XPS/12см., лек бетон с наклон към воронките, два пласта хидроизолация с газопламъчно полагане, като горният слой е с посипка. Изключително надеждно решение.

Като стана дума за закон, има ясно и точно регламентирани изисквания за брой паркоместа и/или гаражи за всяка една сграда. Може да проверите в Закона за устройство на територията.

Очаквайте следващата ни публикация на тема: Най-подходящите и печеливши локации за инвестиция в нов дом в Пловдив.

x