Публикации

Фотоконкурс „Коледа 2020“

 

 

Тема – Магията на светлините – моята коледна украса.

 

Условия за участие:

 1. Прикачете снимка в коментар под публикацията във фейсбук страницата на „Сити Пропъртис“ ЕООД – https://www.facebook.com/citypropertiesltd
 2. Всеки участник може да участва с максимум 3 снимки.

 

Продължителност на фотоконкурса

 1. Начална дата – 05.12.2020
 2. Крайна дата – 20.12.2020 в 12:12h

 

Награди

I наградачасовник Garmin Watch Vivomove / Vivoactive

Smart Watch Garmin Vivomove 3S Rose

Функции – Oled touchscreen, GPS, Bluetooth, Пулсомер, Крачкомер,  известия за обаждания и съобщения, следене на съня, изминато разстояние и изгорени калории

или

Smart Watch Garmin Vivoactive 3 Music

Функции – Lcd touchscreen, GPS, WLAN, Bluetooth, Пулсомер, Крачкомер, известия за обаждания и съобщения, следене на съня,  изминато разстояние и изгорени калории

 

II награда  – Екшън камера Асме VR30 360

Екшън камера Асме VR30 360

Функции – 360 градусов ъгъл на заснемане, режим на фотоапартат, LCD дисплей, резолюция на снимките –   3008х1504, батерия – до 100 минути.

 

III награда –  Раница – Deuter – UP – Stockholm

Раница – Deuter – UP – Stockholm

Стилна и функционална раница с обем от 22 литра, свалящи се кръстен и гръден ремък. Направена е по технология за опазване на околната среда по строгите изисквания на bluesign®.

 

Технически изисквания към снимките

 • Снимките трябва да са в дигитален формат и по желание на автора, да имат заглавие и/или кратък текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката – до 500 знака.
 • Допускат се следните допълнителни обработки на снимката:
  – обработка на яркост и контраст;
  – изостряне на изображението;
  – прекадриране на снимката.

Допускат се фотоколажи, както и снимки, които са ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики.

 

 1. Правила за оценяване
 • Снимките с най-много „like“ във facebook публикацията ще бъдат номинирани  съответно на първо, второ и трето място според броя харесвания. Гласуването за качените снимки ще  става от 05.12.2020 до – 20.12.2020 в 12:12h.
 • Обявяването на победителите във фотоконкурса на „Сити Пропъртис“ ЕООД ще бъде на 21 декември 2020 г..

Имената им ще бъдат публикувани  във  https://www.facebook.com/citypropertiesltd

Наградите ще бъдат връчени в офиса на „Сити Пропъртис“ ЕООД при спазване на всички противоепидемични мерки на 22.12.2020  в 12:20.

За информация може да се свържете с нас на:

 • 0877 277 956 – Любомира Перилова, офис асистент в „Сити Пропъртис‘ ЕООД
 • photo@city-bg.com

 

 

Библиотеки на открито радват посетителите в две зони за отдих в кв. „Гагарин”

12.09.2020г.

Инициативата е на кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев и „Сити Пропъртис” ЕООД

Нови къщички за книги радват жителите на район „Северен“. Свободните библиотеки са разположени в парка до детските площадки на ул. „Борба“ и на ул. „Милеви скали“, зад СОУ „Никола Вапцаров“.

От тези своеобразни библиотеки на открито всеки може да вземе книга и след като я прочете, да я върне в „Библиотеката“. Може и да остави своя книга.

„Тук са от две седмици. Когато дойдем с децата в парка, те си избират книжка и заедно четем с удоволствие”, разказва майка, довела двама малчугани на детската площадка на „Борбите“.

„Първоначално заредихме „къщичките“ с интересни книги за най-малките, включихме и такива с игрови елементи и познавателна история. На следващия ден, когато минах да ги видя, в тях вече имаше оставени нови книги. Хората от квартала явно харесаха инициативата и вече се намират четива за всички възрасти. Ще подкрепяме всяка подобна инициатива на районната администрация”, коментира Симона Стехова – мениджър „Продажби“ в „Сити Пропъртис“ ЕООД.

Инициаторите се надяват, че живеещите в кв. „Гагарин” ще прекарат приятни мигове с предоставените книги, ще опазят направеното с любов и ще го обогатят.

 

 

„Сити Пропъртис“: Бул. „Северен” тепърва ще концентрира около себе си активен инвестиционен процес

03.04.2019г.

 

Симона Стехова, мениджър „Маркетинг и продажби“ на фирма „Сити Пропъртис“ ЕООД

– Г-жо Стехова, строителството на бул. „Северен” ли стана причина за изграждането на „СИТИ ХОУМ”?

– И да, и не. „Сити Пропъртис“, компанията инвеститор в „СИТИ ХОУМ“, е собственик на имота много преди да се заговори за строителството на булеварда. Самият имот се намира в кв. „Гагарин”, който се оценява от нас, а вече и от нашите клиенти, като един от добрите квартали за инвестиция в такъв тип жилищни проекти. В последните години той се очертава като една от най-тихите и спокойни локации в града. Естествено строителството на булеварда ускори нашите инвестиционни планове. Бул. „Северен” тепърва ще концентрира около себе си активен инвестиционен процес в различни жилищни и търговско-обслужващи проекти.

– „Сити Пропъртис“ ЕООД развива иновативни проекти в сектора на недвижимите имоти. Коя е водещата Ви стратегия при взимането на инвестиционните решения и успешната им реализация?

– „Сити Пропъртис“ е създадена през 1992 г., като компания за инвестиции и управление в сектора на недвижимите имоти. Малко са българските компании в сектора с такава история. Не всичко е вървяло гладко през тези години. През 2017 г. трябваше да стартираме инвестиция в складово-търговска база върху 9 дка собствен терен в “Северна индустриална зона”, предхождана от изготвянето на Подробен устройствен план.

След 2-годишно ходене по мъките с изготвянето на ПУП-а, проектът отиде в кошчето за боклук.

Цитирах нагледен пример как добри намерения не могат да се реализират успешно поради административни спънки. Но да се върна на конкретния Ви въпрос: първо, това, към което ежедневно се стремим е да изпреварваме темпа и преодоляваме предизвикателствата на времето, в което живеем. И второ – за нас 12,00 часа не е 12,05 часа.

– Да разбирам ли от цитираният от Вас пример, че виждате проблеми в работата на общинската администрация, свързана с регулирането на строителните инициативи?

– В конкретния случай – да. Но ние сме я затворили тази страница. Сега сме концентрирани изцяло върху завършването на „СИТИ ХОУМ“, който е вече с Акт 14, и обсъждаме няколко добри възможности за изграждане на жилищни сгради в различни квартали на Пловдив.

– Не Ви ли притеснява строителната експанзия в града и мислите ли, че новостроящите се площи ще задоволят търсенето на жилища?

– Не само че не ни притеснява, а ни радва. През последните 2-3 години се появиха изцяло нови квартали в града, където болшинството сгради са с много високо качество – до МОЛ Пловдив, парк “Отдих и култура”, комплекси от еднофамилни къщи в кв. “Беломорски” и „СИТИ ХОУМ“ естествено. Ако посетите някой град и не виждате работещи кранове, строителна техника и скелета, значи този град е мъртъв. Има много примери. Тази строителна активност показва, че инвеститорите вярват в потенциала за развитието на Пловдив и рискуват своят капитал, за да са част от това развитие. А потенциалът на Пловдив е огромен. Този град ще привлича все повече със своята древна история, перфектна локация, с многообразна култура, с млади и образовани хора. Давам Ви конкретен пример: в „СИТИ ХОУМ“ имаме чуждестранни купувачи, които инвестират във втори дом. Как ще се развият тези процеси и каква ще е цикличността на търсеното и предлагането на жилищни и други имоти, никой не знае със сигурност. Гадатели много – все някога ще налучкат.

– Пазарът на имоти е доста динамичен напоследък. Кое е водещо за клиента, когато избира да влезе в нов дом?

– Действително пазарът стана много динамичен през последната година. Инвеститорите предлагат все по-високо качество на строителство, влагат по-скъпи материали, обръщат все по-голямо внимание на детайлите, за да привличат купувачи. Създава се много силна конкуренция. Все още не е ценова, но и това може да очакваме в бъдеще. Най-вече при проекти, които не отговарят на новите тенденции или са с ниско качество на изпълнение. Друг много важен момент е, че профилът на купувача търпи постоянна промяна и за инвеститорите ще става все по-трудно да таргетират своите проекти към определена социална или възрастова група. Промени се съотношението в търсенето на двустайни, тристайни и многостайни апартаменти. Търсят се нови жилища с частична завършеност на бани, подове и др. Купувачите в активна възраст задължително търсят осигурено паркиране. Локацията, инфраструктурата: социално-битова, транспортна, образователна, както и опитът на инвеститора и строителя си остават водещи фактори при избора на нов дом.

– Стана ли по-взискателен купувачът на жилища напоследък – какви са впечатленията ви? Кои детайли имат значение за него при покупката на нов дом?

– Много взискателен. И много информиран. Вече наред с въпросите каква е изолацията и дограмата клиентите питат: какви са оптичните кабели, къде е вътрешното тяло на климатика, защо контактите не са с 10 см по-нагоре. И имат пълното право.

Очаквайте много изненади в следващия ни проект „City White“.

 

 

City Home – нов дом без уловки

21.03.2019г.

Кратки съвети към купувачите на ново жилище – част I-ва

Симона Стехова, мениджър „Продажби“ в „Сити Пропъртис“ ЕООД

Собственият нов дом винаги е бил и ще бъде една от първостепенните мечти в живота на всеки. Намирането му обаче, вместо положителна емоция, нерядко се оказва „тежка работа”, най-често изпълнена със стрес, негативни преживявания, загуба на време и множество излъгани очаквания.

Бихме желали да прочетете внимателно съветите ни по темата!

Първото, на което трябва да обърнете внимание е предпочитаният район за живеене или инвестиране. Обмисляйте в перспектива! Колкото и да ви убеждават, че „поляните“ на тихо, спокойно и комуникативно място са „топ локацията“ в Пловдив, когато повисите всяка сутрин и вечер в трафика на 10-ина светофара или пред жп-прелез, неминуемо ще се усъмните дали сте направили най-точният избор.

Следващата ни препоръка е да проучите внимателно посредническата агенция и инвеститора. Много са публичните източници на информация за всяка компания. Потърсете кога е създадена, какви проекти е изпълнила, отзиви от клиенти и контрагенти. Ако не намерите нищо или прекалено малко, инвестицията ви е в риск.

Не е задължително да търсите директен контакт с инвеститора. Гледайте на агенциите за недвижими имоти като част от целия инвестиционен процес. Лоялните агенции могат да договорят по-добри условия за вас. Ще ви консултират за цени, локация, договори с инвеститорите, преговори за финансиране и всяка необходима информация.

След първоначалния етап на избор на локация, инвеститор и агенция обърнете внимание и на някои важни детайли, които касаят конкретното жилище.
Поискайте от агенцията или инвеститора да се запознаете с проектната документация. Там има всичко: чиста площ на апартамените, разпределение и брой апартаменти на етаж (повече от 6 са само в хотели и общежития), височина на апартаментите, големина на терасите (да са по-широки поне от номера на обувките Ви).

Избирайте помещения с правилни форми. Те са подходящи за разнообразни интериорни решения, без да трябва да влагате допълнителни средства в сложни дизайнерски измислици, за да напаснете дивана в чупката до колоната.

Интересувайте се от качеството на дограмата, вратите, дебелината на топлоизолацията на сградата, как са изпълнени общите части, големината на избени/складови помещения (не всичко временно ненужно можем да съберем на терасата).

Най-често срещаната грешка по време на избора е неглижирането на покрива на сградата. Това, че сте си харесали апартамент на втория етаж не означава, че не е ваша работа какво се случва на покрива. Пише го в Закона за етажната собственост. В 21-ви век звучи смешно и нелепо да коментираме „покривът протече“. От многото варианти за елиминиране на този „проблем“, нашият технически отдел избра следното решение: Два слоя течна хидроизолация, монтажно лепило на гребен, топлоизолация XPS/12см., лек бетон с наклон към воронките, два пласта хидроизолация с газопламъчно полагане, като горният слой е с посипка. Изключително надеждно решение.

Като стана дума за закон, има ясно и точно регламентирани изисквания за брой паркоместа и/или гаражи за всяка една сграда. Може да проверите в Закона за устройство на територията.

Очаквайте следващата ни публикация на тема: Най-подходящите и печеливши локации за инвестиция в нов дом в Пловдив.

x